Πατησίων: Μαζική Εξόρμηση Ενάντια Στην Ακρίβεια

🟣 Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, οι Ομάδες Ενάντια Στην Ακρίβεια πραγματοποιήσαμε μαζική εξόρμηση με προκηρύξεις, αφίσες και ντουντούκες στην Πατησίων πέριξ της πλατείας Κολιάτσου, περνώντας από τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και Σκλαβενίτης όπου το προηγούμενο διάστημα διοργανώθηκαν συλλογικές δράσεις αυτομείωσης ενάντια στις αυξημένες τιμές και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής.
Κατά την διάρκεια της παρέμβασης αντιπληροφόρησης, κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για την επιτυχημένη συλλογική απόπειρα μείωσης τιμών κατά 6% για όλα τα άτομα που βρίσκονταν στο σούπερ μάρκετ Μασούτης το Σάββατο 17 Ιουνίου. Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε αυτή η μικρή συμβολική νίκη να γενικευθεί και να πάρει χαρακτήρα μαζικής αντεπίθεσης και ανατίμησης της ζωής μας.
🟢 Ακολουθούν το κείμενο που μοιράστηκε/τοιχοκολλήθηκε και φωτογραφίες από την παρέμβαση:
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ
Το Σαββατο 17/06 οι “ομάδες ενάντια στην ακρίβεια” προχωρήσαμε σε άλλη μια συλλογική και αυτοοργανωμένη κινητοποίηση για (αυτο)μείωση τιμών σε σούπερ μάρκετ των γειτονιών της Αθήνας, αυτή τη φορά στο σούπερ μάρκετ “Μασούτης” στην Πατησίων (Πλ. Κολιάτσου).
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Άνεργες, εργαζόμενοι, συνταξιούχες, κάτοικοι και μη της γειτονιάς απαιτήσαμε συλλογικά και δυναμικά, κλείνοντας τα περισσότερα ταμεία του καταστήματος, τη μείωση κατά 20% των τιμών σε όλα τα προϊόντα για όσην ώρα διαρκούσε η παρέμβαση. Ως μια μικρή επιστροφή του κλεμμένου μισθού μας από τα αφεντικά των σούπερ μάρκετ, που τα τελευταία χρόνια των αλλεπάλληλων κρίσεων συνεχίζουν να αυξάνουν τον τζίρο τους, ενώ σε συμπαιγνία με το κράτος μας πετάνε στάχτη στα μάτια με το “καλάθι του νοικοκυριού” και τα διάφορα passes τους.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ
Λόγω της συλλογικής πίεσης που ασκήσαμε όσοι/ες/α αγωνιζόμαστε, η διοίκηση του Μασούτη μας προσέφερε μια εταιρική έκπτωση 6% που δικαιούνται τα εργαζόμενα άτομα στο Μασούτη. Αυτή η ελάχιστη υποχώρηση καταδεικνύει τόσο τη δεινή θέση των εργαζόμενων των σούπερ μάρκετ σε σχέση με την υπεραξία που παράγει η υποτιμημένη εργασία τους, όσο και την πολιτική δύναμη των συλλογικών αυτοοργανωμένων αγώνων να επιβάλλουν μείωση τιμών.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΕΙΩΣΕΩΝ
Την αποδεχτήκαμε για να συνεχίσουμε από καλύτερη θέση τους αγώνες μας για πραγματικές κι όχι συμβολικές μειώσεις τιμών στα ταμεία των σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, οπουδήποτε αποκλειόμαστε ταξικά από τη πρόσβαση σε βασικά αγαθά για την κοινωνική αναπαραγωγή μας. Κόντρα στο “τίποτα δεν γίνεται”, μια αρχή έγινε: για όσην ώρα διήρκησε η αγωνιστική παρέμβασή μας όσοι/ες ψώνιζαν στο συγκεκριμένο κατάστημα πλήρωσαν εν τέλει ένα συλλογικά αυτομειωμένο αντίτιμο.
ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
omadesakribeia@espiv.net | 6999093048

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *