Προβολή Ταινίας

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Την Κυριακή 1/10/23, στις 20.00, σας καλούμε να παρακολουθήσετε την προβολή της ταινίας “El Conde (Pablo Larrain, 2023, 111′) που θα πραγματοποιηθεί στα γρασίδια του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Επιλέγουμε δημοσίους χώρους για προβολή σύγχρονων ποιοτικών ταινιών χωρίς αντίτιμο και χωρίς καμία άδεια από τους δημοτικούς άρχοντες που έχουν βγει σεργιάνι για ακόμα μια φορά προς άγρα φρέσκου εκλογικού και πελατειακού αίματος. Υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους και ελεύθερους χώρους και ειδικότερα αυτόν του Σκοπευτηρίου από την προσπάθεια κάθε δημοτικής αρχής να τον ιδιοποιηθεί, να τον αναπλάσει, να τον εμπορευματοποιήσει, να τον περιφράξει, να τον τσιμεντώσει και να τον εξευγενίσει ώστε να αξιοποιηθεί καταλλήλως και από την ιδιωτική πρωτοβουλία, με “πράσινο” ή μη χρώμα. Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε εμάς που ζούμε και αναπνέουμε σε αυτούς και όχι στα βαμπίρ της δημοτικής εξουσίας!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Στο «El Conde», ο δικτάτορας Πινοσέτ παρουσιάζεται ως Κόμης Δράκουλας της Χιλής, ένα αιμοβόρο βαμπίρ ηλικίας 200 και πλέον ετών με ρίζες στη Γαλλική Επανάσταση (κάτι που είναι περίπου σωστό, αφού ο Πινοσέτ είχε διαπιστωμένα καταγωγή από τη Γαλλία και περνιόταν για Πρώσος και γαλλοτραφής) και μεγάλο ταξίδι ως τα χρόνια της δικής του πατέντας σύγχρονης στρατιωτικής βασιλείας, που κουράστηκε από τη ζωή και αποφάσισε να σταματήσει τις συνεχείς πτήσεις προς άγραν φρέσκιας σάρκας και να πεθάνει με την ελάχιστη αξιοπρέπεια που του απομένει. Η οικογένειά του δεν τον αφήνει να… αγιάσει σε αυτή την υφολογικά μαύρη και τεχνικά ασπρόμαυρη κωμωδία, κυρίως τα ανεπρόκοπα παιδιά του, που απελπισμένα κοιτάζουν να αρπάξουν την κλεμμένη περιουσία του, έχοντας εξαντλήσει τους πόρους τους, παρά το βόλεμα που τους επιφύλαξε ο απόμακρος, αν και υπεύθυνος μπαμπάς τους, με τα διεφθαρμένα δωράκια του. Το πρόβλημα είναι ο πιστός Ρώσος θαλαμηπόλος/μακελάρης, μια καλόγρια με κλίση στα λογιστικά που έχει κληθεί να τον παλουκώσει με την πρώτη ευκαιρία, καθώς και η ιστορικά θεμελιωμένη σχέση του Πινοσέτ με την Αγγλία. Ο σκηνοθέτης κάνει μια ακροβασία με τη χώρα που αγάπησε περισσότερο ο δικτάτορας, και τον προστάτευσε στα πέτρινα χρόνια της εξορίας του, από την αφήγηση μέχρι την παρέμβαση-έκπληξη που εξηγεί πολλά και ενισχύει το συνεχές του φασισμού.

*Θα προσφέρεται και ποπ κορν με την επίδειξη του απαιτούμενου VKPZ FREE PASS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *