12/03/20: ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – COMMON STRUGGLES OF MIGRANTS AND LOCALS

Μοιράστηκε το κείμενο της Συνέλευσης Άλσους Παγκρατίου που ακολουθεί:

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, το ελληνικό κράτος έχει αναβαθμίσει τη λεγόμενη “διαχείριση” του “μεταναστευτικού” εξαπολύοντας μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον των μεταναστών και των μεταναστριών κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο. Μια επίθεση που περιλαμβάνει κάθε δυνατό στρατιωτικό και αστυνομικό μέσο καταστολής, ασκήσεις στην ξηρά και τη θάλασσα, κλειστά σύνορα, φράχτες και δολοφονικά πυρά εναντίον των μεταναστών αλλά και την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου με την, πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αναστολή του δικαιώματος αίτησης ασύλου και τις βίαιες επαναπροωθήσεις στα σύνορα.

Οι τωρινοί (ακρο)δεξιοί διαχειριστές του ελληνικού κράτους, ακολουθώντας την πάγια αντιμεταναστευτική ατζέντα παρανομοποίησης και δαιμονοποίησης των μεταναστριών, προετοίμασαν συστηματικά το έδαφος για την κλιμάκωσή της μέσα από την απροσχημάτιστα ρατσιστική ρητορική για “εισβολείς” και τη μετατροπή των στρατοπέδων κράτησης στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σε πραγματικά κολαστήρια εξόντωσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού ένας ακροδεξιός συρφετός, με το αβαντάρισμα των υποτιθέμενων “λειτουργών” του “νόμου και της τάξης”, όχι απλά ξερνά, μαζί με τα καθεστωτικά μέσα, ρατσιστικό και μισανθρωπικό δηλητήριο στον δημόσιο λόγο, αλλά και, οργανώνοντας τάγματα εφόδου και παραστρατιωτικές ομάδες, επιτίθεται σε μετανάστριες, εργαζόμενους σε ΜΚΟ, αντιρατσιστές και αντιφασίστριες, καίει δομές και σχολεία αλληλεγγύης, απειλεί οποιαδήποτε δεν ενθουσιάζεται με αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα.

Οι πολεμοχαρείς κραυγές και το κλίμα αυτό που επιχειρείται να εμπεδωθεί έχει τους μετανάστες σαν τον πρώτο και φανερό στόχο, αλλά δεν είναι ο μόνος. Στόχος είναι και όσες θέλουν και διανοούνται να αντισταθούν σ’ αυτή την κατάσταση εξαίρεσης, κατάργησης των πιο θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, παραβίασης της στοιχειώδους λογικής.

Και κάπως έτσι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ίσχυε έτσι κι αλλιώς για τις μετανάστριες, κλιμακώνεται σε μια κατάσταση ανοιχτής πολεμικής προετοιμασίας. Μια πρόβα τζενεράλε για τα τυχοδιωκτικά και πολεμοκάπηλα σχέδια του ελληνικού και τουρκικού κράτους, αλλά και άλλων κρατών, που χρησιμοποιούν τους κατατρεγμένους μετανάστες, αυτούς που τα ίδια έχουν δημιουργήσει μέσα από τις κάθε λογής επεμβάσεις και πολεμικές επιχειρήσεις, ως αναλώσιμα αντικείμενα. Σχέδια που τα πληρώνουν τελικά οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενες κάθε εθνικότητας.

Η μόνη ελπίδα απέναντι σ’ αυτόν τον ζόφο είναι να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή. Η φωνή των ανθρώπων σε κάθε πλευρά των συνόρων που δεν βλέπουν τον εχθρό στα πρόσωπα εκείνων που μετακινούνται για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο. Να οργανώσουμε τις δικές μας αντιστάσεις και μαζί με τους μετανάστες και τις μετανάστριες να ορθώσουμε αποτελεσματικό φράγμα απέναντι στον πόλεμο, τον ρατσισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Συνέλευση Άλσους Παγκρατίου

και σε μορφή .pdf:  war_on_migrants-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *