19/2/20: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 παρεμβήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καισαριανής με σκοπό να θέσουμε το ζήτημα των αποκοπών νερού και ρεύματος στις γειτονιές μας.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν, αφενός, να πάρουν θέση στο ζήτημα οι πολιτικές παρατάξεις και η δημοτική αρχή, και αφετέρου, να ξεκινήσει μια πίεση προς τον δήμο να αναλαμβάνει το κόστος έκδοσης πιστοποιητικών ηλεκτρολόγου και την εξόφληση των λογαριασμών νερού και ρεύματος για όσες και όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, διευρύνοντας τον ορισμό των ευπαθών ομάδων. Απαιτήθηκε επίσης να πιέσει ο δήμος την περιφέρεια να συνεχιστεί το πρόγραμμα εξόφλησης οφειλών, να συμπεριλάβει περισσότερο κόσμο χωρίς προαπαιτούμενο την διακοπή της ηλεκτροδότησης, και να επεκταθεί και στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Η τοποθέτηση μας έγινε δεκτή μετά από πίεση και μετά από μια πρωτοφανή προσπάθεια να μεταφερθεί στο τέλος της συζήτησης.

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων ήταν οι αναμενόμενες: ότι δηλαδή είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο να συμβαίνουν αποκοπές νερού και ρεύματος, σε μια προσπάθεια αποκόμισης πολιτικής υπεραξίας σε βάρος του κόσμου που αγωνιά και δεν τα βγάζει πέρα. Ακόμα και  οι παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, οι οποίες δεν δίστασαν να εφαρμόσουν πολιτικές μαζικών αποκοπών ρεύματος και νερού, με μικρότερη ή μεγαλύτερη δόση διαχείρισης της φτώχειας, βρέθηκαν ξαφνικά αλληλέγγυοι στον κόσμο που υποφέρει. Βέβαια όλα αυτά στην θεωρία, γιατί -όπως μας επισήμαναν- στην πράξη δεν γίνονται αυτά που θέλουμε. Το ΚΚΕ από την άλλη επέλεξε την πεπατημένη της συστράτευσης στο «οργανωμένο κίνημα», το οποίο θα τα λύσει όλα ως δια μαγείας, υπό την καθοδήγησή του Κόμματος βεβαίως-βεβαίως.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να συνδιαλλαγούμε με τον δήμο ή να ζητήσουμε την βοήθειά του. Σκοπός μας είναι μέσα από αυτοοργανωμένες δομές και οριζόντιες διαδικασίες να ασκούμε πίεση παντού, από τις εταιρίες παροχής ρεύματος και νερού μέχρι τις τοπικές αρχές, ώστε να καταφέρουμε να μην μένει ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ Ή ΝΕΡΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *