Ενημέρωση Και Φωτογραφίες Από Τη Διαδήλωση Του Σαββάτου 20 Απρίλη Στη Δάφνη Ενάντια Στην Ακρίβεια

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια, στην περιοχή της Δάφνης, η οποία διοργανώθηκε από κοινού, με υπογραφή «Συλλογικότητες ενάντια στην ακρίβεια», από τις συλλογικότητες: Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια, Δίκτυο ενάντια στην ακρίβεια στα νότια, Κυψέλη-Πατήσια ενάντια στην ακρίβεια, Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, Ζωγράφου, Re/traverse και Κινήσεις για την Ταξική Αυτονομία.

Ημέρες πριν, εκατοντάδες αφίσες έντυσαν τους δρόμους, τόσο των νοτίων προαστίων, όσο κι άλλων περιοχών, θέτοντας το ερώτημα «για πόσο ακόμα θα προσαρμοζόμαστε σε όλο και λιγότερα;» και παρακινώντας σε οργανωμένη δράση, ώστε να πέσουν οι τιμές και να ανέβουν μισθοί και συντάξεις ενάντια στην κοροϊδία, την υπομονή και την ιδιώτευση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, και μετά από προσυγκέντρωση με μικροφωνική στην Πλ. Καλογήρων, η οποία διήρκησε από τις 12μμ μέχρι τη 1μμ, 150 περίπου άνθρωποι πορευτήκαμε σε κεντρικούς δρόμους της Δάφνης και του Αγίου Δημητρίου, φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας κείμενα και πετώντας χιλιάδες τρικάκια. Το δρομολόγιο περιελάμβανε ολιγόλεπτες στάσεις στα τέσσερα σούπερ μάρκετ της περιοχής, καθώς και σε ένα κατάστημα της ΔΕΗ, έξω από τα οποία γράφτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα σε εργαζόμενες/-ους και πελάτες/-ισσες. Οι αντιδράσεις γειτόνων/-ισσών, εργαζομένων, πελατών/-ισσών στη θέαση του οργανωμένου σώματος που βγήκε στον δρόμο, αναδεικνύοντας την ανάγκη συλλογικών και αυτοοργανωμένων αντιστάσεων ενάντια στην υποτίμηση μας, ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικές.

Τη διαδήλωση στήριξαν με δημόσια καλέσματα: η Μολόχα – Συνέλευση για αυτοοργάνωση, αντίσταση, αλληλεγγύη στα νότια, ο Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση, η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου και η Αναμέτρηση. Με δικό τους πανό πλαισίωσαν τη διαδήλωση οι Δρόμοι Αντίστασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *