Παρέμβαση για τη δομή του συσσιτίου, μέσω chat, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καισαριανής, στις 18/3

Η παρέμβασή μας μέσω του chat:

“Παρακολουθούμε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, Ζωγράφου.

Εδώ και καιρό, όπως γνωρίζετε, ασχολούμαστε με το θέμα του συσσιτίου του δήμου Καισαριανής. Θα σας παραθέσουμε και εδώ τα αιτήματά μας σημειώνοντας πως έχουμε πραγματοποιήσει ήδη 2 συγκεντρώσεις στο προαύλιο του δημαρχείου, στις 3 και 10 Μαρτίου. Σκοπός ήταν να συναντηθούμε με τον αντιδήμαρχο Γ. Φασκιώτη και να συζητήσουμε επί του θέματος. Επειδή, με διάφορες προφάσεις, ο αντιδήμαρχος αποφεύγει να μας συναντήσει θα προχωρήσουμε και σε 3η συγκέντρωση την Τρίτη 23/3, στις 12 το μεσημέρι όπου καλούμε να παραβρεθεί για να συζητήσουμε το ζήτημα και ο δήμαρχος Χρ. Βοσκόπουλος. Ενημερώνουμε πως στη συγκέντρωση της 10/3 παραβρέθηκαν και 6 σιτιζόμενα άτομα που βίωσαν την απόρριψη του αντιδημάρχου.

Παραθέτουμε τα αιτήματά μας, τη δικαίωση των οποίων θεωρούμε αυτονόητη:

  1. Διάθεση μεγαλύτερου κονδυλίου για τη δομή του συσσιτίου ώστε να υπάρχει καλύτερη ποιότητα, βάσει διαιτολογίου, και μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, με κάλυψη και του βραδινού γεύματος.
  2. Να εξασφαλιστεί το πρόγραμμα της κατ’ οίκον παράδοσης στα ανήμπορα άτομα σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων με ενημέρωση των σιτιζόμενων από τον δήμο.
  3. Να μην υπάρχει νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό και ο δήμος να αναλάβει την επανένωσή τους, ειδικά σε αυτό το κοινωνικό κομμάτι.
  4. Δικαίωμα σίτισης σε όσες και όσους εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη περιοχή ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς προαπαιτούμενα.

Καλούμε τις παρατάξεις του δήμου να πάρουν θέση.

Τέλος, καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός να μείνει νηστική η πλειοψηφία των σιτιζόμενων τις 2 ημέρες του χιονιά. Δεν υπήρξε μέριμνα να υπάρξει αυτοκίνητο που θα πραγματοποιούσε διανομή κατ’ οίκον και τις 2 δομές κατάφεραν να προσεγγίσουν ελάχιστα άτομα.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *