ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.ΥΔ.Α.Π. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 25/1/2018

Η δράση είχε τον χαρακτήρα αντιπληροφόρησης για την προσπάθεια τρομοκράτησης κατά την παρέμβαση της 19/1 αλλά και για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την Ε.ΥΔ.Α.Π..

Στις 10πμ. τα μέλη της συνέλευσής μας μαζί με τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες που στήριξαν την παρέμβαση ανοίξαμε πανό στη γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Σατωβριάνδου και μοιράσαμε στους περαστικούς 2 κείμενα. Το ένα αφορούσε την Ε.ΥΔ.Α.Π., τους ευρύτερους προβληματισμούς μας γύρω από το θέμα του νερού, τα ζητήματα που ανοίγουμε και υπερασπιζόμαστε και τις αρχές που προτάσσουμε και το άλλο τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την προηγούμενη παρέμβαση της 19/1.

Τέσσερα μέλη της συνέλευσής μας ανεβήκαμε στο γραφείο της προϊσταμένης του καταστήματος Έλενας Ράμπια που μας αντιμετώπισε με ειρωνία. Υπερασπίστηκε το ψευτοέγγραφο που μας κοινοποίησε στις 19/1 χωρίς βέβαια, για άλλη μια φορά, να μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο της απόφασης μιας επιτροπής φάντασμα. Μας ανακοίνωσε, πως η συντρόφισσα που έχει το πρόβλημα θα ενημερωθεί εγγράφως για το νέο αίτημα που έχει υποβάλει – περί ολοκληρωτικής διαγραφής της οφειλής – χωρίς να μπορεί να δώσει εξήγηση γιατί αυτό δεν έγινε ποτέ στο προηγούμενο αίτημα που είχε κατατεθεί από το 2017. Έφτασε δε, στο σημείο να μας κατηγορήσει ότι λασπολογούμε εναντίον της κατηγορώντας την πως φώναξε τους μπάτσους τη στιγμή που μπροστά μας, την προηγούμενη φορά, είχε καλέσει τηλεφωνικά την ασφάλεια του κτηρίου ζητώντας προστασία. Είναι βέβαιο πως ψεύδη του τύπου: «νεαροί και  νεαρές του αναρχικού χώρου, που κρύβονται κάτω από το όνομα «Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης», έκαναν κατάληψη του κτηρίου πετώντας τρικάκια, χτυπώντας τα γραφεία, εκφοβίζοντας το προσωπικό» (με την απαραίτητη σάλτσα των Μ.Μ.Ε.) που δημοσιοποιήθηκαν από την παρέμβαση της 19/1 είναι κι αυτά δικιά της εφεύρεση αφού παραδέχτηκε ότι έδωσε κατάθεση στους μπάτσους.
Στη συνέχεια κατεβήκαμε σε όλους τους ορόφους του κτηρίου και, πηγαίνοντας από γραφείο σε γραφείο, ζητούσαμε να πληροφορηθούμε από το προσωπικό της εταιρίας – χαληλόβαθμο και υψηλόβαθμο – γιατί δεν πήρε θέση για τα ψεύδη που αναφέρθηκαν σε κανάλια, τύπο και ιστοσελίδες. Οι απαντήσεις κυμάνθηκαν από ένα αφηρημένο, ψευτοενοχικό: “έχετε δίκιο” και ένα χονδρειδώς ψευδές: “δεν έμαθα, δεν άκουσα, δεν είδα” μέχρι το ανέκδοτο: “θα βγάλει ανακοίνωση η διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π.”. Τη στιγμή που βρισκόμασταν στον 4ο όροφο κατέβηκε η κυρία Ράμπια από τον 5ο που είναι το γραφείο της και προσπάθησε να επιβάλλει στους υπαλλήλους να μην συνδιαλέγονται μαζί μας.

Σε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες έγινε σαφές πως στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση θα ψάχνουν για συμμάχους στην κοινωνία την οποία προς το παρόν κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να την έχουν απέναντί τους.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης που κράτησε 1 ώρα εμφανίστηκαν 2 δικάβαλες μηχανές ΔΙΑΣ που ζήτησαν να πληροφορηθούν αν η δράση θα είναι ειρηνική;;;!!! Παρέμειναν μέχρι τέλους σε απόσταση ασφαλείας χωρίς περαιτέρω δραστηριότητα. Για όλους και όλες εμάς που συμμετείχαμε ήταν σημαντικό να καταδείξουμε πως δεν τρομοκρατηθήκαμε από τις προσαγωγές της 19/1, απορρίπτοντας κάθε σκέψη της κεντρικής εξουσίας για αποστείρωση των δημόσιων υπηρεσιών από τις συλλογικές διαμαρτυρίες  και διεκδικήσεις και γενικότερα της επιβολής καθεστώτος τάξης και ασφάλειας όπου κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, από τις κινητοποιήσεις για τις βασικές μας ανάγκες μέχρι τους αγώνες στα κέντρα κράτησης μεταναστών, θα καταπνίγεται.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράζονταν μαζί τα 2 κείμενα που ακολουθούν (σε μορφή .pdf): (2018-01-13) ΝΕΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΥΔΑΠ, (2018-01-19) ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *