2/7: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Λοιπον, καταρχας ευχαριστω πολυ για την στηριξη χτες

1) Στην στεγη ημασταν 10 εργαζομενοι και 15+ αλληλεγγυοι. εγινε μοιρασμα του κειμενου στον κοσμο και ηταν αρκετα σουρεαλ καθως η στεγη ηταν σε φαση παιδια εμεις κανενα προβλημα εξαλλου ολα τα αφομιωνουμε λεω εγω (καποια στιγμη μας βγαλανε μεχρι και φωτοτυπιες…). Η παρασταση οπως ηταν αναμενομενο εγινε κανονικα αν και βγηκαν εξω οι χορευτριες της παραστασης οι οποιες θελαν να μην χωρεψουν και να ακυρωθει. καναν μεταξυ τους ψηφοφορια και τελικα δεν περασε η προταση αυτη αλλα διαβασαν στο τελος της παραστασης το κειμενο μας. Σε αυτη τη παρασταση ηρθε και η διοικηση οι οποιοι δεν ειπαν τιποτα και ηταν λιγο σαν βρεγμενες γατες. Ο κοσμος επερνε το κειμενο και ηταν αρκετα cool, μαλιστα μεσα το διαβαζαν αρκετοι. Επαιζε φανταζομαι ρολο προφανως οτι δεν χαναν την παρασταση.

2) Στο μικρο χρηματιστηριο ηταν 10+ εργαζομενοι και ολα κυλησαν ομαλα καθως και ο σκηνοθετης της παραστασης συμφωνησε να μην ανεβει η παρασταση.

3) Στην πειραιως που ειχε 2 παραστασεις και μια χορευτικη περφορμανς ολοι οι καλλιτεχνες συμφωνησαν να μην γινουν οι παραστασεις τους. Εκει ηταν η πλειοψηφεια των εργαζομενων (30+) και εγιναν καποιες χαλαρες μανουρες με κοσμο που ειχε ερθει να δει τις παραστασεις. Γιναν διαφοροι διαλογοι οπου ακουστηκαν διαφορα απο αρνητικα μεχρι και πολυ θετικα για την κινηση μας.

Σε γενικες γραμμες η σταση (μαζι με την πρωινη στα κεντρικα οπου περασαν πανω απο 40 εργαζομενοι) πηγε πολυ καλα. Το υπουργειο σαν διαμεσολαβητης προσπαθησε μεχρι τελευταια στιγμη να την αναβαλουμε καθως εχουν υποσχεθει οτι μεσα στη βδομαδα θα περασει η τροπολογια για νυχτερινα κτλ με αναδρομικο χαρακτηρα. Το δς του σωματειου απαντησε πολυ σωστα οτι δεν μπορει να παρει τετοια αποφαση γιατι η δρασεις αποφασιστηκαν με γενικη συνελευση. Επομενη συνελευση του σωματειου ειναι την δευτερα και υπαρχει ειδη εξαγγελια για σταση την τεταρτη. Υπαρχει η προταση απο καποιο κοσμο που θα κατεβει προς ψηφιση να αναβαλουμε την σταση εργασιας της τεταρτης για το σαββατοκυριακο ωστε να δωσουμε χρονο στο υπουργειο να κατεβασει την τροπολογια. Αυτα τα news…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *