17/3: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ “ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ”, ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους/στις απολυμένους/ες και απλήρωτους/ες εργαζόμενους/ες στις γειτονιές μας διοργάνωσε παρέμβαση στην κλινική – κάτεργο «Νέο Αθήναιον», όπου 100 περίπου εργαζόμενοι/ες (γιατροί, νοσηλευτές/τριες, διοικητικό προσωπικό, προσωπικό καθαρισμού, μάγειρες/ισσες) παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 12 μήνες ενώ δεκάδες εργαζόμενοι/ες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και χρόνια χωρίς να τους έχουν αποδοθεί τα δεδουλευμένα.

Αφορμή υπήρξε η ανακοίνωση της απόλυσης σε αγωνιζόμενη εργαζόμενη που διεκδικεί τα δεδουλευμένα της, χωρίς την καταβολή ακόμα και της νόμιμης αποζημίωσης ούτε φυσικά των δεδουλευμένων της.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, η εργαζόμενη μαζί με αλληλέγγυους/ες απαίτησε να της καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση και τα δεδουλευμένα της. Οι υπεύθυνοι της κλινικής, δήλωναν αναρμόδιοι πετάγωντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον (ο προσωπάρχης στον οικ. Διευθυντή Γιωτόπουλο και στο νομικό σύμβουλο Τσόγκα ο οποίος βρισκόταν δήθεν σε δικαστήριο εν μέσω απεργίας δικηγόρων) και ουσιαστικά αρνούνταν να απαντήσουν στις απαιτήσεις της εργαζόμενης, ενώ η διευθύντρια Τσαρουχά που έχει υπογράψει την απόλυση ήταν άφαντη. Ο νέος γενικός διευθυντής Θεόδωρος Γιάνναρος (πρώην Διοικητής του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»), ο οποίος προσήλθε με προκλητικό τρόπο, βρίζοντας τους/τις συγκεντρωμένους/ες, δήλωσε άγνοια για την απόλυση, ενώ όταν είδε ότι οι συγκεντρωμένοι/ες δεν θα αποχωρούσαν, έχοντας μπλοκάρει τα ταμεία της κλινικής, κάλεσε την εργαζόμενη να πιάσει δουλειά (χωρίς επαναπρόσληψη και ενώ της έχει επιδοθεί ήδη απόλυση)! Η εργαζόμενη αρνήθηκε και κατήγγειλε την εργοδοσία στην επιθεώρηση εργασίας.

Δηλώνουμε αποφασιστικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο και καμιά εργαζόμενη μόνο/η του απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Κανένα κάτεργο δε θα μείνει αόρατο!

 

Αναδημοσίευση από το indymedia: https://athens.indymedia.org/post/1556800/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *