ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Η. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 16-03-12

Στς 16/3 έγιναν συντονισμένες παρεμβάσεις σε υποκαταστήματα της Δ.Ε.Η. σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Από το πρωί στη ΔΕΗ Παγκρατίου προσήλθαν δεκάδες κάτοικοι των γειτονιών μας ώστε να πιέσουν τη ΔΕΗ να δέχεται την αποπληρωμή του ρεύματος χωρίς να εξαπατά τον κόσμο. Η συνέλευση που καλούσε στη συγκέντρωσε προπαγάνδιζε την συνολική και γενικευμένη στάση πληρωμών απέναντι στη ΔΕΗ για χαράτσι και ρεύμα ως ένα επιπλέον μέσο πίεσης στην κατεύθυνση της κατάργησης του χαρατσιού και κάθε κεφαλικού φόρου που λεηλατεί τη ζωή μας.

οι συγκεντρωμένοι κάθε στιγμη ενημέρωναν τον κόσμο ενώ πολλοί από αυτούς ανέβηκαν στους ορόφους ζητώντας από τους υπαλλήλους να πάρουν θέση ενάντια στην πολιτική της εταιρείας τους η οποία ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που θέλει την άμεση ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά της. Μεθόδευση που θα φέρει τους ίδιους και εκατοντάδες συναδέλφους τους στον δρόμο…της απόλυσης! οι υπάλληλοι εν γένει ήταν αρνητικοί και μας έστελναν “πιο ψηλά”, στους υθίνοντες: το ΔΣ της εταιρείας, στο υπ.οικονμικών, στον Βενιζέλο κτλ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή…

Το πλήθος των συγκεντρωμένων αποφάσισε να μπλοκάρει τα ταμεία και την λειτουργία της ΔΕΗ με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Γι’ αυτό και συλλογικά αποφασίστηκε να κόψουμε το ρεύμα στη ΔΕΗ!!!Έτσι, κατέβηκαν οι διακόπτες και πάρθηκαν οι ασφάλειες..Κάναμε δηλαδή αυτό που η ΔΕΗ και το υπ.Οικονομικών μας απειλεί εδώ και 6 μήνες ότι θα μας κάνει. Τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΔΕΗ “έπεσαν” και έτσι τα ταμεία έπαψαν να λειτουργούν.

πολλοί και πολλές ήταν εκείνοι και εκείνες που με την κινητοποίησή μας εγκατέλειψαν τις ουρές και ενώθηκαν μαζί μας ζητώντας ενημέρωση και περαιτέρω επαφή με την συνέλευσή μας και τις κινητοποιήσεις της.

Μάλιστα, γύρω στις 6-7 περιπτώσεις κατοίκων που το πρωί τους είχαν κόψει το ρεύμα, άμεσα απαντήθηκαν από την πίεσή μας και επανασυνδέθηκαν μέσα σε λίγη ώρα από συνεργεία της ΔΕΗ (παρόλο που οι διακοπές έγιναν από ιδιώτη εργολάβο που σύντομα θα πάρει το μάθημά του…).

Προς το τέλος της παρέμβασης, οι συγκεντρωμένοι φανερώς εκνευρισμένοι από την υπεράνω στάση της διευθύντριας και την προκλητική της αδιαφορία έκαναν μερικές “αισθητικές παρεμβάσεις” στο ισόγειο του καταστήματος απενεργοποιώντας τις κάμερες παρακολούθησης και “αναστατώνοντας” το γραφείο της.

Από τις 11 ως τιε 13.30 το υποκατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου πρακτικά δεν λειτουργούσε κάνοντας σαφές ότι όσο μας εκβιάζουν τόσο θα εξαγριωνόμαστε, θα οργανωνόμαστε και θα απαντάμε συλλογικά και ανυποχώρητα.

να σημειωθεί ότι από ένα σημείο και μετά οι υπάλληλοι αποχωρούσαν χωρίς να κάνουν την παραμικρή ενέργεια (έστω ένα νεύμα…) συμπαράστασης στον αγώνα που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι και δικός τους.

κατά τις 2, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με πορεία προς το κέντρο του Παγκρατίου ενώ κάποιοι έσπευσαν σε σπίτι στο Παγκάτι για επανασύνδεση ρεύματος.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν άμεσα και με μεγαλύτερη δυναμική…

2 thoughts on “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Η. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 16-03-12

  1. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν που σκέφτηκε αυτό το site και κυρίως βρήκε το URL του.

    Γιαυτό τον λόγο του κάνω δώρο αυτό το URL—–> http://bit.ly/stopxaratsia για να μην κουράζεται κάθε φορά που θέλει να μπει στο site. Καλή συνέχεια

  2. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν που σκέφτηκε αυτό το site και κυρίως βρήκε το URL του.

    Γιαυτό τον λόγο του κάνω δώρο αυτό το URL—–> http://bit.ly/stopxaratsia για να μην κουράζεται κάθε φορά που θέλει να μπει στο site. Καλή συνέχεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *