ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 22-02-12

Στην χθεσινή μας συνέλευση έγινε μια εκτίμηση πάνω στις νέες εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα των χαρατσιών.Σύμφωνα με αυτές, η νέα τροπολογία που αφορά το χαράτσι επιβάλλει τα εξής :

  1. Εάν δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι τέσσερις (4)μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, το «χρέος» μεταφέρεται στο Υπ. Οικονομικών και διαγράφεται από τα αρχεία της ΔΕΗ.
  2. Ο έφορος της αντίστοιχης ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος θα αποφασίζει για την περίπτωση έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος. Αυτό βέβαια συνεπάγεται χρόνο, δεν είναι υπόθεση ημερών… Η απόφαση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί μετά στους φορολογούμενους.
  3. Εάν γίνουν όλα αυτά ο πολίτης έχει προθεσμία δύο (2) μηνών, μετά το 4/μηνο και μετά την κοινοποίηση διακοπής απο την εφορία, προκειμένου να καταθέσει ένσταση που θα συζητηθεί από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο οικονομικών.
Σε όλα τα παραπάνω να συμπληρωθεί ότι πλέον μιλάμε για τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ώστε να εκδοθεί και να εκτελεστεί μια διακοπή ρεύματος ενώ ταυτόχρονα οι εργολάβει έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά από την κοινωνική πίεση που έχουν δεχτεί.
Η Συνέλευσή μας αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Αύριο, Πέμπτη 23/2, την μαζική της παρουσία στο κάλεσμα που έκανε ως Συνέλευση  για συντονιστική συνέλευση πρωτοβουλιών και συνελεύσεων κατοίκων γύρω από το ζήτημα του χαρατσιού στη Νομική σχολή στις 19.00.
2. Την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης στις γειτονιές μας την Παρασκευή 2/3 στις 18:00 στο δημοτικό κινηματοθέατρο Λουίζα στον Βύρωνα.
γι’ αυτό θα τυπωθεί αφίσα και φυλλάδιο που θα προπαγανδίζει την εν λόγω εκδήλωση.
Για την προπαγανδισή της έχουν κλειστεί τα παρακάτω ραντεβού
-Παρασκευή 24/2 στις 19.00 ραντεβού στο στέκι της Κύπρου 43 για μαζική αφισοκόλληση και μοίρασμα. όποιος θέλει παίρνει προκηρύξεις για να μοιράσει στη γειτονιά του.
-Τρίτη 28/2 στις 11 το πρωί υπάρχουνν 3 ραντεβού για μοίρασμα στη ΔΕΗ Παγκρατίου, στην πλ.Δεληολάνη και στην πλ.Καισαριανής.
3. Πάρθηκε πρωτοβουλία από άτομα ώστε να γραφτεί ενημερωτική προκήρυξη που να μοιράζεται στην εκδήλωση της 2/3.

One thought on “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 22-02-12

  1. ΠΑιδια καλησπέρα

    Επειδή δεν μπορώ να έρθω να πάρω προκηρύξεις, αν είναι δυνατόν, να μου σταλεί στο μαιλ το κείμενο ή να μπει στο site και θα το πάρω να το μοιράσω στη γειτονιά μου (αρχή Φορμιωνος).

    Ευχαριστώ
    Ευη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *