ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 08-02-12

Μετά την πετυχημένη παρέμβαση της 1ης Φλεβάρη και την μετέπειτα καθημερινή μας παρουσία στη ΔΕΗ Παγκρατίου, εκατοντάδες κάτοικοι των γειτονιών μας και όχι μόνο έχουν αποπληρώσει την αξία του ρεύματος χωρίς το χαράτσι! Αυτή η κατάκτηση περιφρουρήθηκε από την Συνέλευσή μας αλλά και από την ενεργητική και αποφασιστική στάση πολλών ανθρώπων που απαίτησαν το αυτονόητο.
Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι υπάλληλοι στη ΔΕΗ Παγκρατίου υπό τις οδηγίες της διευθύντριας Ιωάννας Σακελλαρίου εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τον κόσμο για την παραπάνω εξέλιξη ενώ κατά το δοκούν εφευρίσκουν κάθε λογής αναχώματα. Μάλιστα, την Τετάρτη 8/2 διεμήνυσαν σε πολλούς κατοίκους ότι δεν δέχονται την αποπληρωμή του ρεύματος χωρίς το χαράτσι! Όταν το κοινό αντέτεινε ότι αυτό συμβαίνει εδώ και 1 βδομάδα, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: “αυτό είναι παράνομο και αναγκάστηκα να το κάνω επειδή την 1η Φλεβάρη βρέθηκα με το πιστόλι στο κρόταφο!”.

Με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και μέσα από μια σειρά τοποθετήσεων και ανταλλαγή απόψεων, η συνέλευσή μας αποφάσισε τα εξής:
-Την Πέμπτη 9/2 να βρεθούμε στις 17.30 στην πλατεία Δεληολάνη  και να κατέβουμε συλλογικά στο απογευματινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στη νέα λαίλαπα μέτρων. Κατά την διάρκεια της πορείας μας θα μοιράζουμε ενημερωτικά κείμενα της Συνέλευσής μας.
-Την Παρασκευή 10/2 στις 10.30 π.μ ραντεβού στη ΔΕΗ Παγκρατίου για ενημερωτικό μοίρασμα και παρέμβαση.
-Το Σάββατο 11/2 στις 12 μ.μ να ενισχύσουμε την παρέμβαση ενημέρωσης στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου από κατοίκους του Ζωγράφου.
-Το Σάββατο 11/2 στις 16.00 μ.μ στη Πάντειο να συμμετάσχουμε και να παρέμβουμε στον συντονισμό συνελεύσεων από τις γειτονιές της Αθήνας και της Αττικής με προτάσεις που διαμορφώθηκαν στην συνέλευση μας
-Τη Δευτέρα 13/2 στις 10.30 π.μ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Παγκρατίου. Το κάλεσμα αυτό θα κοινοποιηθεί μέσα από τα κείμενα που θα μοιράζουμε τις προηγούμενες μέρες στις παρεμβάσεις μας. Όποιος ή όποια επιθυμεί να προμηθευτεί παρπάνω κείμενα, επικοινωνεί με το τηλέφωνο της συνέλευσης ή συναντά κάποιον από εμάς στις παραπάνω δράσεις.

Τέλος, έγιναν προτάσεις που θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευσή μας και αφορύν την οργάνωση κεντρικής εκδήλωσης-συζήτησης για το ζήτημα των χαρατσιών αλλά και της ευρύτερης μείωσης του κόστους ζωής στις γειτονιές μας καθώς και το ζήτημα της δωρεάν πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος συγκεκριμένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *